Menüü
Mõned arvavad, et sushi on toores kala. Tegelikult tähendab sushi riisi riisiäädikaga.

Sashimi

Sashimiga alustatakse Jaapanis oma toidukorda. Kala naturaalse maitse nautimiseks hoitakse sashimit teadlikult eraldiseisva komponendina.

Nigiri

Nigiri tähendab Jaapani keeles ,,võtma“. Traditsiooniline viis nigirisid süüa on kätega.

Gunkan

Gunkan tähendab ,,laeva“. Sellist sorti sushit nimetatakse selliselt, sest peamised koostisosad asetatakse riisi peale moodustades nn laeva.

Terav gunkan

Küpsetatud gunkan

Hosomaki

Hosomaki on väike Sushi riisist valmistatud rull, kus merevetikas asub rulli väljaspool.

Uramaki

Uramaki on riisist valmistatud rull, kus Sushi riis asub merevetika peal ning seda kutsutakse ,,seest-välja“ rull.

Küpsetatud uramaki

,,Makizu’ks“ kutsutakse Jaapanis bambusest matti, millega antakse maki rullile silinderjas kuju. Maki-sushi rulli kõik koostisosad on valitud nii, et maitse, tekstuur ja ka värv täiustaksid teineteist.

Terav inari

Küpsetatud inari

Temaki

Tartar

Taimetoit

Assortii

Süües sushit esimesel kohtingul on teise kohtingu tõenäosus 170% suurem.

Supp

Jaapanlased söövad miso suppi enamasti toidukorra lõpus, soodustades sellega seedimist.

Salat

Jook